Home   Serveis   Projecte educatiu

Projecte educatiu

PROJECTE EDUCATIU DEL CENTRE:

Per molts pares és difícil imaginar que fan els infants, al llarg del dia, sovint la pregunta és quines són les activitats a l’escola? Juguen tot el dia?

El nostre projecte educatiu donarà resposta a totes aquestes preguntes;

1.-Educar per fer crèixer:

L’escola té com a finalitat ajudar als infant a crèixer , iniciant-los en processos de descoberta, afavorint l’assimilació de fets i conceptes a partir de la pròpia experiència i atenent al grau de maduressa de cada nen. Les eines que utilitzarem seran; la panera dels tresors, el joc heurístic i els racons de jocs simbòlic

2.-Àrees d’aprenentatge:

El conjunt d’aprenentatges i vivències que porten a terme com a base el curriculum d’educació Infantil que proposa la Generalitat de Catalunya

El coneixement d’ell mateixvol iniciar-los en uns hàbits d’higiene, d’ordre i d’autonomia, així com fer-los anar assolint unes habilitats motrius i la consciència del propi cos i de les seves possibilitats.Gràcies a la Psicomotricitat i massatge infantil, els infants aniràn descobrin les seves possibilitats.La descoberta de l’entorn implica aprendre a relacionar-se amb les persones, els nous espais, les noves situacions… Tot això ho portarem a terme gràcies a les sortides i excursions que farem amb els nostres nens i nenes; gràcies a les sortides culturals que organitza l’ajuntament i també gràcies a l’activitat de piscina que oferim a l’escola amb la col·laboració del nàstic gim.L’àrea instrumental engloba els llenguatges verbal, matemàtic, plàstic i musical, tots ells, maneres d’expressar sentiments, fets o vivències. Dintre d’aqueste area d’intercomunicació i llenguatges l’escola ofereix l’activitat de música amb la Dàmaris…

ESTIMULACIÓ LLENGUA ESTRANGERA AMB LA CAMBRIDGE SCHOOL

Què és Baby English?
Baby English és un programa educatiu adreçat als nens i nenes de 1 i 2 anys, inspirat en la manera en què els nens aprenen una llengua de forma natural: per exposició i repetició. Aquest programa ha estat creat respectant l’infant com a persona, és a dir, tenint en compte totes les característiques físiques cognitives i socials de l’infant, i basant-nos en el concepte que les habilitats s’adquireixen i que no són precisament hereditàries, és a dir: tots els infants poden desenvolupar coneixements mitjançant l’exposició i un entorn positiu favorable. D’aquesta manera donem espai a un aprenentatge individual i personalitzat. Els infants aprenen des del seu món, fent servir la percepció global, la intuïció, la fantasia, el joc simbòlic i la imitació. El contingut del curs està basat en jocs, cançons i diverses activitats didàctiques que exposen l’infant a la llengua d’una forma natural mitjançant la repetició i un reforçament positiu tot seguint una rutina d’aprenentatge per promoure la seguretat i confiança entre els infants.

Gràcies a aquest projecte educatiu, des de l’escola farem un bon seguiment del procès motor natural del nen, des que està bocaterrossa observant tot el que l’envolta, fins que comença a gatejar, a caminar, a córrer , a saltar…cada nen té el seu propi ritme que cal respectar i alhora estimular per anar assolint aquestes etapes maduratives que ell mateix ens va marcant.

ESTIMULACIÓ MUSICAL AMB LA DÀMARIS GELABERT

ACTIVITATS DEL CURS:

1. Sessió presentació per Dàmaris Gelabert del programa d’estimulació musical de Tot Sona a l’equip educatiu del centre.

2 Sessions pràctiques setmanals d’estimulació musical a cada aula amb els nens i els educadors. Les sessions les realitzarà la Dàmaris de Tot Sona i seran de 30′ o 45′ per classe, cada divendres.

3 Sessió d’avaluació-valoració del programa i entrega del material que inclou:

· Dossier personalitzat per a cada classe amb el programa específic de totes les activitats realitzades i amb els objectius de cada activitat.

· Disc personalitzat per a cada classe, que inclou cançons personalitzades amb el nom de la classe i la resta de cançons treballades.

· Fitxes amb la il·lustració i partitura de les cançons del programa.

4 Sessió anual amb els pares a càrrec de la Dàmaris i amb tot el personal del centre per gaudir de les cançons i el treball realitzat amb els nens i nenes a l’escola bressol.

QUI ÉS LA DÀMARIS?

La Dàmaris és llicenciada en pedagogia (especialitat terapèutica) a la UB i va estudiar música a l’escola de Música de Granollers i al Berklee College of Music de Boston. Els seus estudis musicals sempre han estat centrats en la veu, l’educació musical i la musicoteràpia.

De petita ja cantava amb el seu germà i a més va estar a l’estudiantina de l’escola tocant la bandúrria. Somiava amb ser Mary Poppins quan fos gran i amb els anys s’ha adonat que el seu somni s’està fent realitat.

Com a cantant, els primers anys va participar en un musical infantil i va cantar en diferents grups i formacions, també ha cantat en anuncis, en dibuixos animats i en discs sobre tot de música infantil.

Va començar a donar classes de música a les escoles i mica en mica es va adonar que les seves dues passions eren la música i els nens.

Després va anar descobrir la musicoteràpia i aquest és un camp apassionant, del que ha après i continua aprenent moltes coses.

Va enregistrar el meu primer disc en solitari (Tot sona!) l’any 1998 amb un segell propi (Tot Sona Records), des de llavors ha continuat fent nous discos i cançons, també dona cursos i xerrades i és professora a la Universitat.